Om företaget

Våga Vidga Vyernas Hundutbildning och Massage startades av mig, Matilda Olsson i april 2012. Sedan dess har jag arbetat heltid med företaget fram till 2016. Under detta år drivs företaget på sidan av studier till ekonomprogrammet samt annat arbete. Kursavgifterna är därför i år till rabatterat pris pga av att jag inte arbetar heltid med firman.

Du är alltid välkommen till våra kurser, temakvällar oavsett tidigare erfarenheter. Vårt mål är att bidra med stort engagemang – kunskap – små och trevliga grupper – alltid individanpassad träning utifrån din målsättning!

160518-1

Efter en hel del utbildningar, kurser, föreläsningar inom hundämnen samt egen träningstid med egna och andras hundar, väcktes tanken att starta ett företag med fokus på hundutbildning. Mitt mål har sedan starten varit att driva företaget med fokus på belöningsbaserad hundträning – och jag kan stolt säga att jag aldrig under mina kurser introducerat någon hundägare/hundtränare i något annat än just positiv och etisk hundträning! Jag föredrar att med hjälp av belöningsbaserad grundträning plocka fram varje hunds unika talang och kapacitet. Det krävs en hel del av mig som instruktör samt hundägaren, för att hitta varje hunds motivation, glädje och samarbetsvilja (alla hundar skiljer sig från varandra) – men det är även det som är tjusningen med hundägarskapet och träningen! Med rätt träning, är allt möjligt!

Jag har under alla mina år som hundägare, instruktör och elev på andras kurser, samlat på mig så mycket kunskap, tips och idéer som jag bara kunnat, om bland annat:

  • Hundträning – allt från vardagslydnad till flertalet hundsporter som t ex tävlingslydnad, nose work, specialsök, agility, jakt mm.
  • Olika personers träningssätt – mitt arbete som instruktör innebär till den största delen att coacha olika personer med olika bakgrunder, erfarenheter och målsättningar mm.
  • Hundtyper – har fått möjlighet att träna och ta del av många olika hundraser
  • Tränat både egna och andras hundar i s k problembeteenden så som utfall vid hundmöten, rädsla för hundar, människor osv.

Jag vill hela tiden utvecklas som hundtränare och instruktör och går varje år flera kurser, föreläsningar samt utbildningarna inom olika hundämnen och sporter. Jag har sedan min aktiva tid tillsammans med min flat inte tävlat så mycket, utan jag har valt att satsa min tid och energi på att utveckla mina tränarfärdigheter som hundtränare och instruktör. Men alltid när jag tränar mina egna hundar, tränar jag utifrån tävlingstänket och jag tänker alltid mot de högsta klasserna – det utvecklar mig som hundtränare.

Min styrka är att jag bl.a. har en bred bas med kunskap från olika tävlingsgrenar, det ger mig flera verktyg att kombinera i träningen. Jag brinner även för att pusha alla mina elever att se vilken fantastisk hund de faktiskt har och att ingenting är omöjligt att uppnå tillsammans med sin fyrbenta vän! Jobbar vi tillsammans med våra hundar, kan vi ta oss hur långt vi vill och vi får en fantastisk vän för livet!

Under början av 2016 höll jag flera kurser till förmån för olika djurhjälpsorganisationer, där hela kursavgiften skänktes direkt av deltagaren till en djurhjälpsorganisation. Sammanlagt skänktes uppemot 5000-6000kr, mestadels skänktes det till Gotlands Djurfristad.