Nose Work fortsättningskurs steg 2

Nose Work är den nya hundsporten som bygger på att alla ekipage ska kunna få möjlighet att träna och tävla aktivt. 2017-01-12-1

Denna roliga aktiveringsform passar utmärkt för reaktiva hundar som har svårt för t ex nya hundar, människor och miljöer, men som gärna vill använda sin nos. Nose Work passar de flesta hundar och ägare och är både rolig, lättsamt och det krävs inte mycket för att komma igång med träning hemma. Låt din hund få använda sin nos under trevliga former och inte bara under de dagliga promenaderna.

Nose Work är en enklare variant av specialsök. Hunden tränas i att lokalisera olika dofter, eukalptys, lavendel och lagerblad, som är gömda i olika miljöer. När hunden har funnit doftkällan, ska den markera med t ex ett nosfrys direkt vid källan. På tävling ska alla ekipage först klara av ett godkänt resultat på doftprov, för att gå vidare och tävla i de olika tävlingsgrenarna, behållarsök, rumssök, fordonsök och utomhussök. Nose Work är en rolig och lättsam sport, som ger din hund möjlighet att använda sitt fantastiska luktsinne!

Oavsett tidigare erfarenheter och målsättning, hjälper vi dig med samtliga övningar och funderingar kring hundträning du har. Samtliga övningar individanpassas, för att just ni som ekipage ska utvecklas så mycket som möjligt under kurstillfällena! Du kan gå kursen med din första hund eller din femte hund, hittills har vi alltid kunnat erbjuda nya infallsvinklar och ideér till er träning.

KURSINNEHÅLL
________________________________________________________________________________________________

Under denna fortsättningskurs i Nose Work kommer vi fortsätta träna hundarna i att markera rätt doft – eukalyptus. Vi kommer fokusera på att stärka styrkor och svagheter från första kursen, introducera nya övningar och moment. Vi kommer lägga mycket fokus vid störningsträning, kedjning och förberedelser inför ev. kommande doftprov. Du kommer få mer kunskap om de olika momenten, behållarsök och rums- och utomhussök.

Varje kurstillfälle varvas med teori och praktiska uppgifter utomhus, enskilda- samt gruppövningar utifrån allas önskemål. Vi lägger stor vikt vid den praktiska träningsbiten under alla våra kurser. Kursmaterial på samtliga övningar under kursen finns att köpa och en del kursmaterial fås vid första tillfället.

Vi kommer bland annat att jobba med:
Hur kommer du vidare i din träning | Störningsträning på urvalsbana | Markering av Eukalyptus | Behållarsök | Förberedelser för sök i olika miljöer | Doftprovsträning | Rutiner och tävlingsförberedelser

KURSINFORMATION
________________________________________________________________________________________________
Ålder: Från 8 veckor och uppåt
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs
Antal tillfällen: 5 kurstillfällen á ca 1½ timme
Plats: Utomhus och ev. inomhus vid behov (lokalhyra tillkommer isf från februari)
Kursavgift: 1490 kr inkl. moms
Observatör utan hund: 725 kr inkl. moms
Familjemedlemmar: Är självklart välkomna, ange namn i anmälan nedan
Anmälan: Fyll i formuläret nedan, men läs gärna igenom kursvillkoren först. Du får ett bekräftelsemail inom några dagar en faktura skickad via mailen och en kallelse med mer information ungefär en vecka innan kursstart.

KOMMANDE KURSGRUPPER
________________________________________________________________________________________________

GRUPP A (4 platser kvar)
2017-02-01, kl. 19:15-20:45
2017-02-08, kl. 19:15-20:45
2017-02-15, kl. 19:15-20:45
2017-02-22, kl. 19:15-20:45
2017-03-01, kl. 19:15-20:45
Vid första träffen får alla tycka till om datum och tider

GRUPP B (4 platser kvar)
Startar i slutet av februari

________________________________________________________________________________________________
KURSANMÄLAN