Nose Work grundkurs

Nose Work är den nya hundsporten som bygger på att alla ekipage ska kunna få möjlighet att träna och tävla aktivt.

Denna roliga aktiveringsform passar utmärkt för reaktiva hundar som har svårt för t ex nya hundar, människor och miljöer, men som gärna vill använda sin nos. Nose Work passar de flesta hundar och ägare och är både rolig, lättsamt och det krävs inte mycket för att komma igång med träning hemma. Låt din hund få använda sin nos under trevliga former och inte bara under de dagliga promenaderna.

Nose Work är en enklare variant av specialsök. Hunden tränas i att lokalisera olika dofter, eukalptys, lavendel och lagerblad, som är gömda i olika miljöer. När hunden har funnit doftkällan, ska den markera med t ex ett nosfrys direkt vid källan. På tävling ska alla ekipage först klara av ett godkänt resultat på doftprov, för att gå vidare och tävla i de olika tävlingsgrenarna, behållarsök, rumssök, fordonsök och utomhussök. Nose Work är en rolig och lättsam sport, som ger din hund möjlighet att använda sitt fantastiska luktsinne!

KURSINNEHÅLL
________________________________________________________________________________________________

På denna kurs kommer vi gå igenom vad Nose Work är, hur du kommer igång med den viktiga grundträningen (vi utgår från specialsökets noggrannhet, som gör att du får ut mer av en kurs hos oss) och hur du kommer vidare i träningen. Vi kommer introducera kurshundarna i de viktigaste grunderna, för att du ska få ut så mycket som möjligt av den kommande träningen. Du kommer få lära din hund att känna igen måldoften, samt påbörja inlärningen av markeringsarbetet.

Varje kurstillfälle varvas med teori och praktiska uppgifter utomhus, enskilda- samt gruppövningar utifrån allas önskemål. Vi lägger stor vikt vid den praktiska träningsbiten under alla våra kurser. Kursmaterial på samtliga övningar under kursen finns att köpa och en del kursmaterial fås vid första tillfället.

Vi kommer gå igenom i teori samt praktiskt följande, utifrån era mål och förutsättningar:
Vad är nose work | Inlärning på urvalsbana | Inlärning av Eukalyptus | Markeringsträning | Behållarsök | Grunder för doftprov | Tävlingsregler | mm.

KURSINFORMATION
________________________________________________________________________________________________
Ålder: Från 8 veckor och uppåt.
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs
Antal tillfällen: 5 kurstillfällen a´ 1½h
Kursavgift: 2000 kr inkl. moms
Observatör utan hund: 1000 kr inkl. moms
Familjemedlemmar: Är självklart välkomna, ange namn i anmälan nedan
Anmälan: Fyll i formuläret nedan, men läs gärna igenom kursvillkoren först. Du får ett bekräftelsemail inom några dagar en faktura skickad via mailen och en kallelse med mer information ungefär en vecka innan kursstart.

KOMMANDE KURSGRUPPER
________________________________________________________________________________________________
GRUPP 1 (platser kvar)
2018-03-13, kl. 19:00 – 20:45
2018-03-20, kl. 19:00 – 20:45
2018-03-27, kl. 19:00 – 20:45
2018-04-03, kl. 19:00 – 20:45
2018-04-10, kl. 19:00 – 20:45
Plats: Utomhus, Knapervägen 31, Gävle

________________________________________________________________________________________________
KURSANMÄLAN

Annonser