Inte bara min hund var den duktiga

Hade bokat in en träningsträff idag med aktiveringsgruppen jag håller i, omkring en gång i veckan. Idag valde jag för första gången att ta med Sune. I vanliga fall brukar jag låta mina hundar stanna hemma, just för att jag inte vill behöva hålla fokuset på mina egna hundar. Men det är ju just det jag vill träna med dem, att bara kunna vara med och finnas på sidan om. Så sagt och gjort, Sune fick följa med. Och nu i efterhand känns det jättebra att jag valde att ta med honom. Han skötte sig jätte bra och låg fint på sin plats (mobilbilden) och någon enstaka stund fick han komma till min sida.

Jag är så otroligt stolt över hur långt han har kommit med sin trygghetszon och med ännu mera träning kommer det bli ännu bättre. Detta gav mig precis den motivation jag behöver för att hålla i denna träning under vintern. Men det var inte bara min hund som var duktig idag. Det var sammanlagt nio hundar med idag och alla jobbade på jätte fint med sina mattar och hussar. Det blir jag också inspirerad av!

Efteråt blev det lite träning med Felicia och vi passade på att filma en del av träningen. Ska bli spännande och se om det blir någon film av det hela, då det inte var det lättaste att filma, kasta leksaker och kalla in hunden samtidigt. Men vi tränade i alla fall på inkallning med störning i form av flygande leksaker. Sune har riktigt fint fokus i träningen, men det blev någon gång lite för svårt när jag både kallade in och kastade leksakerna samtidigt. Men de leksaker som Felicia kastade, de struntade han totalt i. Mer träning på att kasta leksakerna själv behövs.

Sedan avslutade vi med att träna lite stadga med båda hundarna samtidigt och även här använda oss av störningar i form av ljud och kastade leksaker. En bra förmiddag för vår del. Nu väntar skogen och en långtur innan mörkret med båda mina grabbar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s