Vi tränar vardagsmoment på promenaden

Här kommer en kort filmsnutt från en promenad för ett tag sedan tillsammans med Sune. Vi är ute i skogen och väntar på att få gå vårt öppenklass spår i viltspår och vi passar på att träna lite vardagslydnadsmoment.

Jag försöker alltid utnyttja de dagliga promenaderna tillsammans med mina hundar, till att träna på olika vardagsmoment. I filmen visar vi hur det kan se ut när vi tränar inkallning ”Hit” och ”Ligg – stanna kvar” på promenaden. I vanliga fall brukar vi kampa ännu mera efter varje moment, men det var lite krångligt att både filma och leka med Sune 🙂 Men kom ihåg det – belöna alltid din hund ordentligt!

Inkallning är a och o hemma hos oss. Det gör att hundarna får mer frihet och kan få njuta av att vara lösa. Mina hundar är aldrig långt borta eftersom de vet att de tjänar på att hålla sig nära mig (det är ju jag som hittar på allt roligt). Tycker jag att mina hundar är lite för långt fram, så kan jag istället för att kalla in dem, säga ”ligg” och gå ikapp dem. Det är även användbart i flera andra situationer i vardagen (t ex hunden råkar hamna på fel sida av en bilväg).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s